Yazan: Fahri Sarrafoğlu

İnsanlar iyilik yaparlar, karşılığında takdir beklerler, aferin beklerler ya da bir gülümsemedir görmek istedikleri.  Peki,  yaptığınız bir iyiliğin yüzünüze çarpıldığı oldu mu hiç? Umarım olmamıştır, ama benim oldu. İşte hikâyemiz şöyle:

Geçtiğimiz yılın Aralık ayının sonuna doğru İstanbul’a epey bir kar yağmıştı. Ara yollar kapandığı için araçlar çıkamıyor. Havanın yumuşaması bekleniyordu. Birkaç gün geçince bir Pazar günü sabahın erken saatlerinde küçük kızımla birlikte markete alışverişe gitmek için evden çıktık. Dışarıda kar halen var ama artık yavaş yavaş erimeye başlamış. Arabası olanlar birkaç gündür kar altında  arabalarını  yeniden çalıştırma hazırlıklarına ve kar temizliğine başlamışlardı.  Yolda bir köpek dışkısı gördük. Epeyce vardı. Kızıma dedim ki: “Bak bunu şimdi birileri görür sabah sabah moralleri bozulur, üzülür belki de sinirlenir. Bunun üzerini örtelim, ” dedim. Ve ileride devam eden inşaatın girişinden kum aldım, geldim o pisliğin üzerini örttüm. Örttüm ki kimse görmesin, üzerine bilmeden basmasın. Biz bu iyiliği(!) yaptık, eve döndük.

Eve geldim ama kendi kendime diyorum ki : “Ooo Fahri ne güzel iş yaptın. Aferin sana, egom kabarıyor, duramıyor hatta hanıma söylüyorum,m  hızımı alamıyorum çocuklara anlatıyorum yaptığım iyiliğin ne kadar önemli olduğunu.  Ve öğleye doğru hava iyice düzelince bizde arabamızı çalıştırmaya karar verdik. Baktık çalışmadı itmek gerekiyor. Komşumuzdan da  yardım aldık. Arabayı itmek gerekiyordu. Ben arabanın  arkasına geçtim ve başladım itmeye. Araba yürümeye başladı ama EYVAH Kİ EYVAH! Ben bastığım yeri görmedim ve az önce üzerini kumla örttüğüm köpek dışkısının olduğu kum tepeceğini ayağımla dümdüz (!) ettim. Etrafı berbat ettiğim gibi pantolonum, ayakkabım da battı. Tam bir çevre kirliliğine sebep oldum. Üzerini örtmeseydim de bıraksaydım,  öyle kalsaydı daha iyiydi. Tekrar gittim,  kürek getirdim, etrafa dağılan pisliği temizledim. Eve gittim, ayakkabım yıkandı, pantolon yıkandı. Tabii bütün bunları yaparken de diyorum ki : “Eh Fahri al sana aferin, al sana takdir. Sen yaptığın işi Allah için yapmadın ki aferin desinler diye yaptın. Al sana geldi aferin.”

Kısaca:İki âyet-i kerime meali de şöyledir:
(Yaptığın iyiliği çok görerek, başa kakma!) [Müddessir 6]
(Mallarını Allah yolunda harcayıp, daha sonra verdiklerini başa kakmayanların, kalb kırmayanların, Rableri yanında mükâfatları vardır. Onlar için hiçbir korku ve üzüntü yoktur.) [Bakara 262]
“…Allahın rızası herşeyden üstündür…” (Tevbe suresi 72)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*
*
Website